ΟΙ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ

23 Μαρτίου, 2010

Το προσκύνημα που πραγματοποίησαν οι Ξηρολιβαδιώτες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου ένωσαν την φωνή τους με του Πατριάρχη ψάλλοντας τον Ακάθιστο Ύμνο, δεν μπορούσε παρά να εξελιχθεί σε ένα οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο στην Πόλη των θρύλων, των ανεκπλήρωτων πόθων και της γλυκιάς προσμονής.
Μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου, από 10 έως 80 ετών, προσκύνησαν την Αγία Σοφία, την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα και την Παναγία των Βλαχερνών. Επισκέφτηκαν το Μπλε Τζαμί, το Ντολμά Μπαξέ και τον Ιππόδρομο και ανάπνευσαν τον πολίτικο αέρα που στα αρώματά του αποτυπώνεται ζωντανή η ιστορία της Πόλης. Ο θαλασσινή διαδρομή «μες του Βοσπόρου τα στενά» κατά τη διάρκεια μιάς θαυμάσιας κρουαζιέρας άφησε τις ωραιότερες αναμνήσεις. Η πολύχρωμη και ποικίλη αγορά του Καπαλί Τσαρσί γέμισε από τις ξηρολιβαδιώτικες φωνές και η μυρωδική Αιγυπτιακή Αγορά χάρισε αξέχαστες εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις. Η διασκέδαση στα παραδοσιακά μαγαζιά της Πόλης με τους παραδοσιακούς ανατολίτικους χορούς και τους τούρκικους αμανέδες, καθώς και οι περίπατοι στο Ταξίμ και την μοναδική Μεγάλη Οδό του Πέραν, γέμισαν νοσταλγικά τις νυχτερινές ώρες των Ξηρολιβαδιωτών. Η ώρα τέλος της χαλάρωσης στο Σουλειμανί Χαμάμ συμπλήρωσε ευχάριστα την γνωριμία με την Πόλη.
Ο Π.Ο.Ξ. μεταφέροντας τα αισθήματα όλων των εκδρομέων, θεωρεί υποχρέωσή του να συγχαρεί την κυρία Γλύκα Εμμανουηλίδου για την άρτια διοργάνωση της εξόρμησης των Ξηρολιβαδιωτών στην Κωνσταντινούπολη. Ευχαριστεί επίσης το πρακτορείο ταξιδιών Vergina Τravel για την προσφορά μιας δωρεάν ημερήσιας εκδρομής σε προορισμό της επιλογής του Ομίλου.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ