ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

28 Αυγούστου, 2009

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ

Με σημαντική συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου η προγραμματισμένη σύσκεψη Φορέων για την ανάπτυξη του ανατολικού Βερμίου στα όρια του δήμου Βέροιας.
Η σύσκεψη απετέλεσε κοινή πρωτοβουλία της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Π.Π. και του Π.Ο.Ξ. και διοργανώθηκε με αφορμή την παρουσίαση του έργου ανάδειξης ενός απο τα μονοπάτια που πρότεινε ο Π.Ο.Ξ. στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του προς τον Δήμο Βέροιας.

Την σύσκεψη που ήταν ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, συντόνισε ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Π.Π Μιχάλης Τρανίδης ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Π.Ο.Ξ. απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος Τάσος Τυφλίδης. Συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αναρρίχησης και μέλος του Δ.Σ. ΣΧΟ Βέροίας Σταματίου Σταμάτης, ο Δασάρχης Βέροιας Θωμάς Ευαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Βέροιας Σάκης ο Αντιπρόεδρος του VERMΟUNT Απόστολος Τσαμήτρος, ο πρόεδρος ΠΟ.ΠΕ.ΣΥ.Βέροιας Σωτήρης Παρασκευαϊδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ρωμύλος Αλεξανδρίδης.
Η ενημέρωση για την ολοκλήρωση του μονοπατιού αλλά και των μελλοντικών έργων, έγινε από τον Μιχάλη Τρανίδη και τον εργολάβο του έργου Γιώργο Σαββίδη. Σημαντικά σημεία για ήπια ανάπτυξη συζητήθηκαν από τους παρευρισκομένους ενώ από τον Π.Ο.Ξ. κατατέθηκαν τεκμηριωμένες προτάσεις σε συνέχεια της ολοκληρωμένης εισήγησης για την ανάπτυξη της περιοχής που υποβλήθηκε πρόσφατα στον Δήμο και την Νομαρχία.
Από την σύσκεψη αναδείχθηκαν πτυχές για το θέμα που χρειάζονται περαιτέρω μελέτη για την υλοποίησή τους όπως π.χ. η ανάδειξη και σηματοδότηση του φαραγγιού της Γκαβάνας που είναι μνημείο της φύσης στην περιοχή, το οποίο μπορεί να αναδειχθεί σε επιλεκτικό προορισμό για τους επισκέπτες. Για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέας συνάντησης σε σύντομο χρονικό διάστημα

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ