Δελτίο Τύπου – Τα Θεοφάνια 2020 στο Ξηρολίβαδο.

9 Ιανουαρίου, 2020

Για μια ακόμη χρονιά τελέστηκε στο Ξηρολίβαδο ο καθαγιασμός των υδάτων για τον εορτασμό της ημέρας των Θεοφανίων. Με ευθύνη του Πολιτιστικού Ομίλου, που φρόντισε την οργάνωση της εκδήλωσης, το χιονισμένο Ξερολίβαδο υποδέχθηκε κάτω από έναν ολόλαμπρο ήλιο και πάλι τους φίλους και χωριανούς.
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες αρκετός κόσμος ανηφόρησε από νωρίς στο Ξερολίβαδο. Στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, με τη φροντίδα της Επιτροπής του Ναού και του Θωμά Ζιώγα, τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι η Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο παπάς του χωριού Πατέρας Ιωάννης Κιουλές. Στη συνέχεια ο κόσμος κατευθύνθηκε στη Μπάρα όπου και έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων.
Ο φύλακας του χωριού Αθανάσιος Τσαμήτρος ζέστανε από νωρίς το κτίριο του Ομίλου και ετοίμασε μια μεγάλη εστία φωτιάς στη λίμνη προς ευχαρίστηση των επισκεπτών.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ. δεξιώθηκε στο κτίριο του Ομίλου όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, κερνώντας κόκκινο κρασί, πίτες και παραδοσιακά κεράσματα από το Αρτεργαστήριο του Κ. Χονδραντώνη.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ