Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΞ

17 Ιανουαρίου, 2018

Με αφορμή την επανέναρξη των χειμερινών μαθημάτων χορού μετά την περίοδο των Εορτών, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου πραγματοποίησε την Τρίτη, 16-01-2018, την καθιερωμένη γιορτή της βασιλόπιτας

Με μέριμνα και προσφορά των γυναικών του Ξηρολιβάδου, οργανώθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας χορού, ένα αυθόρμητο γλέντι στο οποίο προσήλθαν Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι του χωριού, που συμμετέχουν στα δρώμενα του ΠΟΞ.

Την βασιλόπιττα του χορευτικού έκοψε ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Τσιαμήτρος.

Τυχερός της χρονιάς αναδείχθηκε το μέλος του χορευτικού συγκροτήματος του ΠΟΞ Μανώλης Λύχνας, στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το τυχερό νόμισμα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων με τίτλο «Ο κόκκινος σπάγκος» του Γιώργου Σιώμου, μέλους του χορευτικού συγκροτήματος του ΠΟΞ, που θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Θ.Ζωγιοπούλου»

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ένα γνήσιο κυκλικό ξηρολιβαδιώτικο χορό στον οποίο συμμετείχαν όλοι τραγουδώντας τραγούδια του τόπου.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ

Ανακοινώνεται ότι ο ετήσιος χορός των Ξηρολιβαδιωτών θα πραγματοποιηθεί στο κτήμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στις Σαραντόβρυσες της Βέροιας, το Σάββατο βράδυ 10 Φεβρουαρίου 2013.

Στον χορό θα τηρηθεί και η παράδοση της βασιλόπιτας των Ξηρολιβαδιωτών.

Καλούνται όλοι οι Ξηρολιβαδιώτες και οι φίλοι του χωριού να συμμετάσχουν στο ξεχωριστό αυτό χειμωνιάτικο γλέντι.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ