Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Ξηρολίβαδο

9 Αυγούστου, 2017

Η πανσέληνος τον Αύγουστο είναι στα καλύτερά της: Καλοκαιρινή, ερωτική, υπέροχη και καμιά φορά κόκκινη, μας καλεί να την χαρούμε με ευχαρίστηση.
Την περασμένη Δευτέρα (7 Αυγούστου 2017) ήταν μια ξεχωριστή πανσέληνος γιατί η Σελήνη βρέθηκε σε μερική έκλειψη, καθώς εισήλθε μερικώς στην σκιά της γης και σκιάστηκε μικρό μέρος της.
Έτσι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας άνοιξαν για το κοινό και πραγματοποιήθηκαν παντού δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών κ.ά.). Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν και στην Ημαθία (Μίεζα, Λευκόπετρα).
Στο Ξηρολίβαδο εκείνη την ημέρα, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού του Ομίλου, οι κάτοικοι και παραθεριστές του πέρασαν ευχάριστα μια βραδιά κοντά στη Μπάρα (μικρή λίμνη του χωριού) με μουσική, ερωτικά τραγούδια, απολαμβάνοντας την υπέροχη κιθάρα και απαλή φωνή του ξηρολιβαδιώτη γνωστού μουσικού Δημήτρη Πίκου.
Δυστυχώς ο ουρανός ήταν λίγο συννεφιασμένος και δεν υπήρξε η δυνατότητα ο κόσμος να δει την Πανσέληνο καθαρά. Αυτό όμως δεν εμπόδισε, ούτε και η βροχή αργότερα, τους παρευρισκομένους μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη βραδιά για μια ολόκληρη ώρα δίπλα στη φωτιά, που οι νέοι του χωριού συνηθίζουν να ανάβουν τα βράδια εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ