«ΗΡΘΑΜΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ» ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

5 Αυγούστου, 2017

Οι Ξηρολιβαδιώτες αλλά και οι επισκέπτες του χωριού που αποφάσισαν να αναζητήσουν λίγη δροσιά στο Βέρμιο όρος πριν από λίγες ημέρες, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μια καταπληκτική συναυλία κάτω από τον φαντασμαγορικό έναστρο ξηρολιβαδιώτικο ουρανό.
Η ταλαντούχος τραγουδίστρια Έλενα Μουδίρη Χασιώτου με την ορχήστρα της παρουσίασαν ένα καταπληκτικό μουσικό ταξίδι με ήχους παραδοσιακούς, λαϊκούς και με νέες συνθέσεις από τις περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Μικράς Ασίας, με τον γενικό τίτλο «Ηρθαμε από μακριά».
Ερμηνεύοντας γνωστούς σκοπούς της παραδοσιακής άλλα και έντεχνης μουσικής κληρονομιάς, το μουσικό σχήμα ενθουσίασε το ένθερμο κοινό που χειροκροτούσε συνεχώς.
Ειδικότερα μετά το σχόλιο της Έλενας όπου αποκάλυπτε την ξηρολιβαδιώτικη καταγωγή της και το τραγούδι «Ο λάϊ μούντι ανάλτου» που ερμήνευσε στα βλάχικα, ο ενθουσιασμός του κοινού κορυφώθηκε.
Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου σε συνεργασία με την ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και εντάχθηκε στην διοργάνωση «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2017»
Πριν την έναρξη της συναυλίας χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Βασίλης Χασιώτης.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ