ΜΕ ΤΟΝ 7ο ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2017» ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

5 Αυγούστου, 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 7ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των ημερών.
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ενέταξε το καθιερωμένο αθλητικό γεγονός «Αγώνας Ορεινου Τρεξίματος» στην διοργάνωση «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2017» και παρείχε κάθε υποστήριξη για την επιτυχή διεξαγωγή του. Οι καλοκαιριάτικες βροχές των ημερών δεν επέτρεψαν στους δρομείς να διανυκτερεύσουν στο δάσος του Ξηρολιβάδου , όπως είχαν προγραμματίσει. Έτσι φιλοξενήθηκαν όλοι στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, όπου τους προσφέρθηκε ο παραδοσιακός ξηρολιβαδιώτικος τραχανάς.
Με κεντρικό διοργανωτή τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βέροιας με τις υπηρεσίες του, τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου, τον Συνεταιρισμό Αγροκτήματος Ξηρολιβάδου, την Ομάδα Διάσωσης Ημαθίας και με την ένθερμη συμμετοχή της Τροχαίας Βέροιας, της ΛΕΜΟΒ, άλλων Φορέων και πολλών Ξηρολοβαδιωτών και φίλων του χωριού, 429 δρομείς στήθηκαν στην γραμμή εκκίνησης και ξεκίνησαν για να καλύψουν τρέχοντας την ορεινή διαδρομή των 14,5 χιλιομέτρων που είχε σηματοδοτηθεί μέσα στο δάσος.
Νωρίτερα έγινε ο αγώνας των 1200 μέτρων για τα μικρά παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών με την συνοδεία πολλών γονέων .
Τόσο κατά τις εκκινήσεις όσο και κατά την διάρκεια των διαδρομών και των τερματισμών, μουσικά συγκροτήματα συνόδευαν τους δρομείς με παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους ήχους, οι οποίοι μεταδίδονταν από το φυσικό αμφιθεατρικό ανάγλυφο του τοπίου σε όλη την κοιλάδα του Ξηρολιβάδου, μετατρέποντας την ημέρα σε ένα διαρκές πανηγύρι.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ