ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΣΤO ‘ΙΜΠΙΛΙ’ (Σαρακατσάνικος οικισμός)

Ιούλιος 28th, 2016

Με αθρόα συμμετοχή και ενθουσιασμό οι Ξηρολιβαδιώτες τήρησαν για μια ακόμα φορά την παράδοση συμμετοχής στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στις 26-7-2014 στο Ιμπιλί και στο καθιερωμένο Αντάμωμα των Σαρακατσάνων. Είναι μια εκδήλωση, στην οποία οι Ξηρολιβαδιώτες συμμετέχουν με ευλάβεια κάθε χρόνο.
Με πρωτοβουλία του ΠΟΞ, περίπου 30 νεαρα άτομα συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού από τα χαράματα της εορτής και ξεκίνησαν – κάτω από την επίβλεψη του διακεκριμένου πανελληνίως και διεθνώς δρομέα μεγάλων αποστάσεων Ξηρολιβαδιώτη Αντώνη Κουκουτέγου – το καθιερωμένο οδοιπορικό – προσκύνημα μέσα από το πανέμορφο δάσος της οξυάς, προς τον οικισμό των Σαρακατσάνων στο Ιμπιλί.
Οι προσκυνητές – εκδρομείς, αφού απόλαυσαν την υπέροχη εκδρομή, κατέφθασαν στον Σαρακατσάνικο οικισμό, προσκύνησαν στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, γεύτηκαν το κρυστάλλινο νερό της ‘Σουπουτίκας’ (βρύσης), που βρίσκεται μετά τον μικρό οικισμό σε ένα φανταστικό τοπίο και μετά το κολατσιό τους, επέστρεψαν πάλι στο πανέμορφο Ξηρολίβαδο, αποκτώντας έτσι μια ακόμα εμπειρία, μέσα στις τόσες άλλες, που προσφέρει ο μαγευτικός ορεινός τόπος του Βερμίου
1 Ιμπιλί4 Ιμπιλί2  Ιμπιλί3 Ιμπιλί

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ