Τα ξηρολιβαδιώτικα αντέτια της Αποκριάς

2 Μαρτίου, 2009

Παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις των ραδιοτηλεοπτικών μέσων για επικείμενες έντονες χιονοπτώσεις, που απέτρεψαν πολλούς να ανηφορίσουν στο Ξηρολιβάδο και να συμμετάσχουν στα αντέτια της Αποκριάς, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΟΞ και σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφήνοντας μια ξεχωριστή αίθηση χαράς, κεφιού και νοσταλγίας σε όλους όσους συμμετείχαν.
Τους προσερχόμενους υποδέχονταν και τακτοποιούσαν ο Αντιπρόεδρος του ΠΟΞ Τάσος Τυφλίδης με την Γ.Γραμματέα Τασούλα Κόγια, τον Ταμία Γιάννη Τσιαμήτρο και τα μέλη του Δ.Σ. Ελβίρα Φουρκιώτη, Γιώργο Γεωργίου και Βασίλη Χασιώτη.

Ο ξενώνας ΝΤΟΥΚΑΤΑ διακοσμημένος σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών έδωσε τον πανηγυρικό τόνο, ενώ μοιράστηκαν και τα απαραίτητα αποκριάτικα είδη μεταμφίεσης, που ενίσχυσαν την εύθυμη και πειραχτική διάθεση της ημέρας. Το συγκρότημα των Ασαρτζήδων από την Γουμένισα με τα χάλκινα όργανά τους κράτησε αμείωτο το κέφι ικανοποιώντας όλα τα γούστα, σύμφωνα με το ρεπερτόριο που επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Ομίλου Γιάννης Τσιαμήτρος και προκαλώντας όλους να εκδηλώσουν τις χορευτικές τους επιδόσεις. Την διοργάνωση τίμησαν με την συμμετοχή τους ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Αντώνης Τσιάρας, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Βέτα Αρχοντάκη, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας Γιώργος Τροχόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας Τάκης Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Λάζαρος Κουμπουλίδης και ο Αντιπρόεδρος του VERMOUNT Τόλης Τσιαμήτρος. Το παραδοσιακό καλωσόρισμα και τις ευχές απηύθυνε προς όλους εκ μέρους του ΔΣ του ΠΟΞ, ο Πρόεδρος Τάσος Βασιάδης. Η ροή του γλεντιού εμπλουτίστηκε με την καλλιτεχνική παρέμβαση του Τάκη Γεωργίου και τις χορευτικές επιδόσεις του Λάζαρου Κουμπουλίδη ενώ η αναβίωση αποκριάτικων εθίμων όπως ο χάσκας που επιμελήθηκαν ο Γιάννης Τσιαμήτρος και η Ελβίρα Φουρκιώτη, προκάλεσε έντονη ευθυμία.Το τέλος της αποκριάτικης γιορτής βρήκε όλους τους γλεντοκόπους μαζί με τους Ασαρτζήδες να περιφέρονται στο χωριό σε μιά ιδιαίτερα ενθουσιώδη αλλά και συγκινητική πατινάδα ενώ το ψιλό χιόνι που έπεφτε έδινε σε όλους την πανέμορφη θωριά του χειμωνιάτικου Ξηρολίβαδου.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ