ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΞ.

18 Αυγούστου, 2015

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων συνεχούς προσφοράς στον πολιτισμό και στην παράδοση, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου στα πλαίσια της διοργάνωσης ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2015, πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού κινηματογραφική βραδιά αφιερωμένη στον ηθοποιό, σκηνοθέτη και δημοσιογράφο ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ που πρόσφατα έφυγε από την ζωή.
Κατά την εκδήλωση προβλήθηκε η ταινία του Παντελή Βούλγαρη ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ παραγωγής 1980, με πρωταγωνιστή τον Μηνά Χρηστίδη. Το κοινό υποδέχτηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Αποστόλης Τσαμήτρος.
Για την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Μηνά Χρηστίδη μίλησε ο Αναστάσιος Βασιάδης ο οποίος και παρουσίασε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κινηματογραφική διαδρομή και την γενικότερη δράση του τιμώμενου προσώπου.
Στην ομιλία του ο Α.Βασιάδης προλόγισε την ταινία παρουσιάζοντας τους συντελεστές της, την καλλιτεχνική τους διαδρομή και την προσφορά τους τους στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την περιγραφή του ιστορικού πλαισίου στο οποίο κινείται η υπόθεση της ταινίας και των δραματικών γεγονότων που συντέλεσαν στην ανάδειξη της καταλυτικής μορφής του Ελευθέριου Βενιζέλου.
ΜΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ 1
ΜΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ 0

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ