Γιορτή πίτας στο Ξηρολίβαδο Μια γιορτή γεμάτη παράδοση, μεράκι, τέχνη και γεύση

29 Ιουλίου, 2014

Με αυθόρμητη συμμετοχή και με διάχυτη την αγάπη προς την παράδοση αναβίωσε στο Ξηρολίβαδο η καθιερωμένη ‘Γιορτή της Πίτας’ την Κυριακή 27-7-2014 και ώρα 8μμ στο Ξηρολίβαδο.

Οι Ξηρολιβαδιώτισσες συμμετείχαν στην γιορτή με τις πίτες τους, που με ιδιαίτερο μεράκι, ξεχωριστή τεχνική και παλιές παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές ετοίμασαν.
Οι πίτες εκτέθηκαν σε μεγάλες τραπεζαρίες στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου και αφέθηκαν στον θαυμασμό των Ξηρολιβαδιωτών και των πολυπληθών φίλων του χωριού που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, πριν μοιραστούν δίνοντας την ξεχωριστή γευστική διάσταση της παράδοσης.
okok 4ok 1ok3
Στην Γιορτή της Πίτας συμμετείχαν με γευστικότητες δημιουργίες τους οι Κουκουτέγου Ελένη-γαλατόπιτα, Κουτόβας Χρήστος και Κουτόβα Χριστίνα του Ιωάννη-παστουρμαδόπιτα, Βασιάδη Νούλη-σπανακόπιτα, Χασιώτη Δήμητρα, Πασχαλάκη Εύα & Ειρήνη, Λοϊζίδου Έλενα και Ντέλλα Ελισάβετ-τυρόπιτα, Μπέλλα Κορνηλία-μπομπότα & σπανακόπιτα, Κουτόβα Δήμητρα-τυρόπιτα, Καραγεωργίου Νιόβη-τυρόπιτα, Καραμήτρου Χρύσα-τυρόπιτα, Τσαμήτρου Ιφιγένεια-κολοκυθόπιτα, Σαμαρά Νούλα-κέϊκ, Γιαγκούλα Κίκα-κιμαδόπιτα, Χασιώτη Μαίρη-σπανακοτυρόπιτα, Γκόσκινου Ολυμπία-κοτόπιτα, Πίκου Σοφία-γαλατόπιτα, Καφέ Βούλη-χορτόπιτα, Κουτόβα Φωτούλα-τυρόπιτα, Γκαγκανιάρα Ιφιγένεια- γαλατόπιτα, Κόγια Σοφία-χορτόπιτα, Μπαζάκα Ελένη-σπανακοτυρόπιτα, Νοβάκη Ελένη-τυρόπιτα & μανιταρόπιτα, Ευθυμίου Άννα-πρασόπιτα.
ok 9ok 8ok 7ok 6
Η γιορτή της πίτας ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό γλέντι στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ξηρολιβάδου, στο οποίο δικαιωματικά πρωτοστάτησαν οι γυναίκες του χωριού.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ