Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

26 Αυγούστου, 2013

ΚαραΓΚΊΟΖΗς 2013 ΒΚαραγκίόζη 2013 α
Την Παρασκευή 21-08-2013 και ώρα 8.30μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ξηρολιβάδου για μια ακόμα φορά καταργήθηκε το αδιαχώρητο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου, από το πλήθος των Ξηρολιβαδιωτών και των επισκεπτών του χωριού που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν με τα δρώμενα του Καραγκιόζη και των υπολοίπων προσώπων του Θεάτρου Σκιών, του Χατζηαϊβάτη, του Μπαρμπαγιώργου, του σιορ Διονύσιου, του Σταύρακα, της Αγλαίας, του Κολιτηριού, του Βεληγκέκα, του Μεγαλέξανδρου, της Ουσουλτζού Χανούμ, του Τσαβδάρ Αγά και του Γιοβάν Τσαούς.
Το κοινό ενθουσιάστηκε με τα δρώμενα της παράστασης και συμμετείχε στα μουσικά κομμάτια και στις ατάκες του έργου. Το έργο «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΦΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ» του Τάσου Βασιάδη είναι μιά κωμωδία καταστάσεων με πολλές και συχνές αναφορές στα επίκαιρα τοπικά και γενικότερα δρώμενα, με χαρακτηριστικούς τους σχολιασμούς για την πολιτική κατάσταση, τα Μνημόνια και την Τρόικα, που προκάλεσαν έντονα γέλια και χειροκροτήματα εκ μέρους του κοινού.
Το έργο επενδύθηκε μουσικά με τραγούδια και μουσικά ακούσματα από το διαχρονικό έντεχνο και παραδοσιακό ελληνικό ρεπερτόριο διασκευασμένα ειδικά για το έργο από τον Τάσο Βασιάδη, και προσαρμοσμένα στην παράσταση από τον γνωστό μουσικό Δημήτρη Πίκο.

Συντελεστές της παράστασης ήταν οι:
Καραγκιοζοπαίκτης: Τάσος Βασιάδης
Κιθάρα- τραγούδι: Δημήτρης Πίκος
Τουμπερλέκι: Γιώργος Αδ. Γεωργίου.
Χορωδία: Δήμητρα Κουτόβα, Κίκα Γιαγκούλα, Σόφη Παπαδοπούλου,
Τασούλα Κόγια, Χρύσα Καραμήτρου, Μανή Τυφλίδου, Τσιαμήτρος Γιάννης.
Βοηθός σκηνής: Γιάννης Δημ. Βασιάδης
Την Ομάδα Θεάτρου Σκιών παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Αποστόλης Τσιαμήτρος, αναφερόμενος στις ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2013.

Πριν την παράσταση ο Τάσος Βασιάδης έκανε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση στην ιστορία του Θεάτρου Σκιών σκιαγραφώντας τον Καραγκιόζη και τα άλλα πρόσωπα του θιάσου.
IMGP1823IMGP1818

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ