«ΚΑΛΑ… ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ» ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ Μια αλησμόνητη θεατρική βραδιά

3 Σεπτεμβρίου, 2011


Μπροστά σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό Ξηρολιβαδιωτών και φίλων του χωριού μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Σιδηρόπουλος, η Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Π.Γ.Σ. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», έδωσε μια θαυμάσια παράσταση στο Ξηρολίβαδο, με την κωμωδία «Καλά…ξεμπερδέματα» του Άντον Τσέχοφ.
Το έργο βασίστηκε σε μια συλλογή από μονόπρακτα του συγγραφέα διασκευασμένα από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου σε σκηνοθεσία Διονύση Καρολίδη και δικαιολογημένα απέσπασε το αυθόρμητο έντονο χειροκρότημα από όλους. Όλοι οι ηθοποιοί απέδωσαν καταπληκτικά στους ρόλους τους, μέχρι ταύτισης τους με τους χαρακτήρες που υποδύθηκαν. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το ταλέντο που ξεδίπλωσαν στην σκηνή οι Δημήτρης Μπασακίδης, Βάσω Ζώκου, Γιάννης Χατζίδης, Γρηγόρης Ίτσκος, Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου, Δαμιανός Οικονομίδης, Ματίνα Ματάτη, Ελένη Σοφούλη, Νίκος Κουρουζίδης, Θανάσης Λιακούδης, Πόπη Κριθάρα, Μιχάλης Κολοκοτρώνης, Θωμαή Ελευθεριάδου, Διονύσης Καρολίδης, Αθανασία Βλαχοπούλου.
Η παράσταση δόθηκε μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου, ενώ ολόκληρος ο πρόσθιος υπαίθριος χώρος είχε μετατραπεί σε μία μεγάλη θεατρική αίθουσα με καταπληκτική ακουστική που την διασφάλιζαν οι προσόψεις των σπιτιών. Τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης και το πολυπληθές κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Τάσος Βασιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στην θεατρική παράδοση του Ξηρολιβάδου που βασίζεται στις πολιτιστικές ανταλλαγές, ενώ στην συνέχεια εισήγαγε τους θεατές στην δομή του έργου.
Η παράσταση εντάχθηκε στις δραστηριότητες «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2011» που διοργάνωσε ο ΠΟΞ και απετέλεσε χορηγεία της επιχείρησης «ZΩΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΤΟΒΑ»

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ