ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ 2011

3 Σεπτεμβρίου, 2011

Από νωρίς το απόγευμα αναχώρησε μπροστά από το πολιτιστικό κτίριο, η αποστολή για την διαβίωση στο βουνό. Τριάντα τέσσερις (34) σκηνές στήθηκαν στο χώρο του καταυλισμού στα 1500 μ. υψόμετρο ανάμεσα στις δύο κορυφές Ξηροβούνι και Κλούβιανη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άλλαξε από το αρχικό σχέδιο όπως είχε ανακοινωθεί, αφού ο δρόμος προς την Δόξα που είχε αρχικά προγραμματιστεί να στηθεί ο καταυλισμός, δεν το επέτρεπε.
Διακόσια περίπου άτομα βρέθηκαν στον χώρο εκ των οποίων οι μισοί διανυκτέρευσαν στον καταυλισμό. Με την φροντίδα των ανθρώπων του ΠΟΞ Αν. Τυφλίδη , Τ. Παπαθεφίλου, Τ. Τσαμήτρο και Ν. Πατσιαβούρα προσφέρθηκε δείπνο στους παραβρισκόμενους και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.
Η φωτιά έκαιγε όλη τη νύχτα και η συντροφιά γύρω από αυτή απολάμβανε την κάθε στιγμή. Με την φροντίδα των Α. Κουκουτέγο και Γ. Κόγια έγινε υπαίθρια παρουσίαση βίντεο σε μεγάλη οθόνη από τον πρώτο αγώνα τρεξίματος στο χιόνι, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2011 στο Ξηρολίβαδο. Μια πρωτοποριακή δραστηριότητα που δίνει την δυνατότητα υπαίθριας επιμόρφωσης σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Το πρωί 7.30΄αναχώρησε η αποστολή που αποτελούνταν από σαράντα τέσσερα, για την κατάκτηση της κορυφής του Ξηροβουνίου (1804 μ.), από την δυτική απότομη πλευρά. Στις 9 το πρωί απολάμβαναν όλοι την θέα από την κορυφή μια και ο βοριάς επέτρεπε να παρατηρείται όλη την γύρω περιοχή στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μικρότερος ορειβάτης ήταν ο Νίκος Κουτόβας τριών χρόνων που άοκνα μαζί με την μικρότερη Κουκουτέγου Χρύσα τεσσάρων ετών (4) ήταν και αυτοί παρόντες εκεί.
Η κατάβαση ήταν πιο σύντομη και ευκολότερη αφού στις 10.30΄ όλοι βρισκόμασταν στο καταυλισμό. Η καθαριότητα του χώρου και το μάζεμα των σκηνών έκλεισαν με επιτυχία την εξόρμηση με αναμνήσεις ευχάριστες και από αυτή την διαβίωση που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε ο ΠΟΞ.
Ο πολιτιστικός όμιλος Ξηρολιβάδου δημόσια ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης που ήταν: Υιοί Πατσιαβούρα Μιχάλη τυροκομικά, Μπλατσιώτης Κώστας Βέρμιο ΕΠΕ τυροκομικά, Ζαχαροπλαστείο “LIDO” , Αλεξίου Δημήτριος αντιπρόσωπος Ημαθίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» , Αφοί Μπιζέτα ποτά, Ζαρκάδας Μπίλης Εμπορία φρούτων, Παπαδόπουλος Κων/νος Εμπορεία Ζαχαρωδών, Χονδραντώνη Κώστα Αρτοποιείο και Τροχόπουλο Γεώργιο «Φαρμακείο» .

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ