ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΕΤΙ ΤΩΝ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ

16 Φεβρουαρίου, 2011

Με ένα γνήσιο ξηρολιβαδιώτικο αντέτι, καλούς μεζέδες, κρασί, τραγούδι και χορό, οι Ξηρολιβαδιώτες και πολλοί φίλοι του χωριού που προσήλθαν αυθόρμητα, υποδέχτηκαν το Τριώδιο στο κέντρο «ΛΑ ΒΑΤΡΑ» στην Κουμαριά, συντροφιά με το παραδοσιακό συγκρότημα των Ασαρτζήδων από τη Γου…μένισα.

Μεταξύ των αυθορμήτως προσελθόντων τίμησαν με την παρουσία τους το ξηρολιβαδιώτικο αντέτι ως Ξηρολιβαδιώτες, η Αντιδήμαρχος Βέροιας Βέτα Αρχοντάκη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ηλίας Τσιαμήτρος και οι π. Πρόεδροι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας Γιώργος Τροχόπουλος, της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Λάζαρος Κουμπουλίδης και του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας Τάκης Γεωργίου.

Το θαυμάσιο περιβάλλον και ο πολύ καλός καιρός κράτησαν επί ώρες αμείωτο το κέφι, μεταφέροντας πολλές φορές το γλέντι στην ύπαιθρο. Η εξαιρετική περιποίηση που επιφύλαξαν σε όλους τους συμμετέχοντες οι ιθύνοντες του κέντρου «ΛΑ ΒΑΤΡΑ» και η ενθουσιώδης ερμηνεία των Ασαρτζήδων που ικανοποίησαν ακούραστα όλα τα γούστα, συνετέλεσαν ώστε το αποκριάτικο αντέτι να μείνει αξέχαστο.
Στην διάρκεια του γλεντιού αρκετοί ξεδίπλωσαν το φωνητικό τους ταλέντο, ενώ σε ειδική οθόνη προβάλλονταν εικόνες από το Ξηρολίβαδο και βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις του ΠΟΞ.

Κορυφαία στιγμή υπήρξε το ξηρολιβαδιώτικο μπεράτι που με νεανικό σφρίγος και λεβεντιά χόρεψε ο υπερήλικας Ξηρολιβαδιώτης Στέργιος Κελεπούρης που με τα βήματα του χορού συγκίνησε και ενθουσίασε όλους.
Εντονα χειροκροτήματα προκάλεσε και το ξηρολιβαδιώτικο τσάμικο που με δεξιοτεχνία χόρεψε ο έτερος παρευρισκόμενος Ξηρολιβαδιώτης πρεσβύτης Γιάγκος Κουκουτέγος.

Κατά την έναρξη του γλεντιού χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Τάσος Βασιάδης ο οποίος επισήμανε ότι το Ξηρολίβαδο ζει στις καρδιές των Ξηρολιβαδιωτών και των φίλων του χωριού και βρίσκεται όπου αυτοί ανταμώνουν.
Το γλέντι ολοκληρώθηκε με την ολόθερμη ευχή «…και σε άλλα με υγεία!»

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ