Η Βασιλόπιτα τω Ξηρολιβαδιωτών και φίλων.

24 Ιανουαρίου, 2011

Με μεγάλη και ένθερμη συμμετοχή οι Ξηρολιβαδιώτες και οι φίλοι του Ξηρολιβάδου αναβίωσαν την παράδοση της βασιλόπιττας και συγκεντρώθηκαν στο φιλόξενο χώρο του παραδοσιακού καφενείου ΕΡΑΤΕΙΝΟ, για να ανταλλάξουν ευχές και να απολαύσουν τον καφέ τους με τα βουτήματα που …ευγενώς προσέφερε προς τον Πολιτιστικό Ομιλο Ξηρολιβάδου το ζαχαροπλαστείο LIDO. Την βασιλόπττα που προσέφερε το αρτοποιείο ΧΟΝΔΡΑΝΤΩΝΗ ευλόγησε και έκοψε ο π. Σωφρόνιος Φάκας ο οποίος μετέφερε τις θερμότερες ευχές, τους χαιρετισμούς και την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Η βασιλόπιττα μοιράστηκε από τον Πρόεδρο του Π.Ο.Ξ. Α.Βασιάδη, σε έξη κομμάτια αφιερωμένα στον Άγιο Προστάτη του Ξηρολιβάδου Προφήτη Ηλία, στο Περιφερειακό Διαμέρισμα Ημαθίας, στον Δήμο Βέροιας, στο Ξηρολίβαδο, στον Πολιτιστικό Όμιλο του χωριού και στους Φίλους του Ξηρολιβάδου. Το τυχερό φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι των Φίλων. Στη συνέχεια μοιράστηκαν σε όλους ατομικά πιττάκια και τυχερή της χρονιάς αναδείχθηκε η κ. Μανή Παπαδοπούλου-Τυφλίδου, που μαζί με το νόμισμα κέρδισε ένα θαυμάσιο χειροποίητο κολιέ, προσφορά του εργαστηρίου της κ. Λίτσας Ψηφάκη και μια σειρά DVD από τις διοργανώσεις του Π.Ο.Ξ. που προβλήθηκαν κατ επανάληψη από πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς.

Την εκδήλωση της βασιλόπιττας τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέροιας κ.Αρχοντάκη Βέτα η οποία εκπροσώπησε την Δήμαρχο κ.Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Στάθης Σαρηγιαννίδης που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη.
Η Αντιδήμαρχος κ. Αρχοντάκη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σαρηγιαννίδης απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές για το 2011.
Στην εκδήλωση της Βασιλόπιτας του ΠΟΞ παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΥΦΑ Ημαθίας Πέλλας, εκπρόσωπος της Ημαθίας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και π.Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Γιώργος Τροχόπουλος, ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας κ. Τάκης Γεωργίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ.Δημήτρης Τσιαβός και ο Αντιπρόεδρος του VERMOUNT κ.Απόστολος Τσιαμήτρος.

Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Π.Ο.Ξ Αναστάσιος Βασιάδης ο οποίος μετέφερε εκ μέρους ολόκληρου του Δ.Σ. του Ομίλου, τις θερμότερες ευχές και ευχαριστίες για την συμμετοχή στην προσπάθεια διατήρησης ακόμα μιας παράδοσης των Ξηρολιβαδιωτών. Κατά την ομιλία του ο κ Βασιάδης ευχήθηκε στις νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές που εκλέχθηκαν κατά την διοικητική οργάνωση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δύναμη και επιτυχία στο έργο τους.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ