ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

29 Αυγούστου, 2017

Με το καθιερωμένο γλέντι που αποτελεί παράδοση για το χωριό, αποχαιρέτισαν το καλοκαίρι που φεύγει οι Ξηρολιβαδιώτες.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, 27-8-2017, μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Ξηρολιβάδου, ολοκληρώνοντας τις «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2017» που προγραμμάτισε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου.
Tο αποχαιρετιστήριο υπήρξε ένας ύμνος αγάπης και νοσταλγίας προς το Ξηρολίβαδο και το πανέμορφο Βέρμιο.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό και ευχές για καλό Φθινόπωρο απηύθυνε εκ μέρους του Πολιτιστικού Ομίλου ο Πρόεδρος Βασίλης Α. Χασιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στην επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2017.
Στο γλέντι κατά παράδοση πρωταγωνίστησαν τα παιδιά του χωριού που ανέδειξαν τα φυσικά τους φωνητικά και χορευτικά ταλέντα, κάτω από τον θαυμάσιο έναστρο ουρανό της ξηρολιβαδιώτικης κοιλάδας .
Η βραδιά ξεκίνησε με τα παιδιά τα οποία ερμήνευσαν με ιδιαίτερη ευαισθησία γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα του ΠΟΞ, που δίδαξε ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Τσιαμήτρος.
Την σκυτάλη έλαβε το μουσικό σχήμα Δημήτρη Πίκου και Μάκη Πατόπουλου που ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους με παραδοσιακά χορευτικά τραγούδια, που έδωσαν το έναυσμα σε όλο τον κόσμο να μπει με ενθουσιασμό στον χορό.
Σε προχωρημένες ώρες το μουσικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με λαϊκά ακούσματα που προσέφεραν μια διαφορετική αίσθηση στο αποχαιρετιστήριο γλέντι.
Οι Ξηρολιβαδιώτες και οι φίλοι του χωριού που συμμετείχαν στο γλέντι αποχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της βραδιάς, ενώ το νέο φεγγάρι του Αυγούστου έγερνε προς την δύση του και ήταν σαν να τους αποχαιρετούσε.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ