Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

27 Αυγούστου, 2017

Με μέριμνα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου τηρήθηκε η παράδοση που θέλει τους κατοίκους του χωριού να αφιερώνουν μια ημέρα του καλοκαιριού στην καθαριότητα, με το μάζεμα των σκουπιδιών που βρίσκονται διάσπαρτα στους δρόμους και στις πλατείες του χωριού .
Με την πρόσκληση που απεύθυνε ο ΠΟΞ ανταποκρίθηκε σημαντικός αριθμός Ξηρολιβαδιωτών, κυρίως παιδιών, που συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, μετά την Κυριακάτικη Λειτουργία.
Αφού προμηθεύτηκαν τα απαραίτητα γάντια και σακούλες χωρίστηκαν σε ομάδες και κτένισαν κυριολεκτικά το Ξηρολίβαδο, συλλέγοντας όλα τα σκουπίδια τα οποία τοποθετήθηκαν σε ειδικούς κάδους.
Η παράδοση που τηρεί ο ΠΟΞ για την «Ημέρα Καθαριότητας» και η ανταπόκριση των παιδιών του Ξηρολιβάδου αποτελούν ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος στο οποίο όλοι ζουν και δραστηριοποιούνται.

<img src="http://xirolivado.gr/wp-content/uploads/2017/08/Καθαριότητα-1-300×225.jpg" alt="" width="300" height="225" class="alignnone size-medium wp-image-4095″ />

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ