Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

5 Αυγούστου, 2017

Κορυφαία εκδήλωση της διοργάνωσης ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2017 που πραγματοποιήθηκε από τον ΠΟΞ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ξηρολιβάδου ήταν ο Εορτασμός της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Προφήτη Ηλία, Προστάτη του Ξηρολιβάδου.
Με επίκεντρο την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμονος, εορτάστηκε στο Ξηρολιβάδο ο Προστάτης του χωριού Άγιος Προφήτης Ηλίας, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου που μαζί με την ευλογία της ημέρας αναζήτησε και τον περίφημο δροσερό αέρα του Βερμίου δραπετεύοντας από τον καύσωνα των ημερών.
Ακολούθησε η αναβίωση της παράδοσης των Εικόνων στο προαύλιο του Ιερού Ναού και αργότερα ο Αγιασμός των πηγαδιών στη θέση Μπούνα στο λιβάδι του Ξηρολιβάδου.
Με εξαιρετική λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση κόσμου τελέστηκε και ο Πανηγυρικός Εσπερινός την παραμονή της Εορτής, από τον Αρχιμανδρίτη π. Παύλο Σταματά ο οποίος μίλησε με θέμα «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».
Ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Προφήτη Ηλία, πέριξ του Ιερού Ναού.
Στον Εσπερινό συλλειτούργησαν ο ιερέας του χωριού π. Ιωάννη Κιουλές, οι διατελέσαντες ιερείς του χωριού π. Ιωάννης Μακρής, π. Γεώργιος Βακωνάκης και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριάκος Κοκελίδης από την Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης.
Το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία Ξηρολιβάδου εξελίχθηκε σε ένα πάνδημο γλέντι, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους θαυμάσιους μεζέδες και να απολαύσουν τα εξαιρετικά μουσικά ακούσματα του τόπου.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ