Μαγεμένα Χριστούγεννα στο Ξηρολίβαδο

29 Δεκεμβρίου, 2008

Η συνεχιζόμενη χιονόπτωση του προηγούμενου Σαββατοκύριακου απέτρεψε πολλούς να ανέβουν στο Ξηρολίβαδο και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει ο Πολιτιστικός Όμιλος του χωριού. Όσοι όμως τελικά το αποτόλμησαν βίωσαν μια μοναδική εμπειρία και μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη αίσθηση στο πανέμορφο τοπίο του χιονισμένου βουνού.

Χιονισμένο ξηρολίβαδο
Χιονισμένο ξηρολίβαδο

Τα μηχανήματα της Νομαρχίας είχαν φροντίσει να καθαρίσουν επιμελώς και να καταστήσουν ασφαλή τον δρόμο από τα χιόνια ώστε οι λάτρεις του βουνού και του Ξηρολιβάδου να μπορέσουν να φτάσουν με άνεση στο αγαπημένο τους χωριό.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο φύλακας του χωριού μερίμνησαν ώστε να φτάσει έγκαιρα ο Ιερέας και να προετοιμαστούν οι χώροι του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία και του Πολιτιστικού Κέντρου Ξηρολιβάδου ώστε να υποδεχτούν τους επισκέπτες.
Μετά την Θεία Λειτουργία οι Ξηρολιβαδιώτες έψαλλαν στον Ιερό Ναό τα εκκλησιαστικά κάλαντα και στην συνέχεια μετέβησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο όπου προσφέρθηκαν κεράσματα γύρο από το παραδοσιακό τζάκι και ανταλλάχθηκαν ευχές.

 

Κάλαντα στο Ξηρολίβαδο
Κάλαντα στο Ξηρολίβαδο

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το 5ο συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού ΑΡΩΜΑ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ στο οποίο εκτός από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό εμπεριέχονται αφηγήματα ταλαντούχων Ξηρολιβαδιωτών με θέματα εμπνευσμένα από την παλαιότερη αλλά και σύγχρονη καθημερινότητα στο Ξηρολιβαδο.
Η χριστουγεννιάτικη δεξίωση σύντομα εξελίχθηκε σε ένα πηγαίο γλέντι με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα και ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση συμμετοχής στις επόμενες εκδηλώσεις του Δωδεκαημέρου στο Ξηρολίβαδο.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ