ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ

6 Ιουνίου, 2013

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου, συνεχίζοντας την έντονη πολιτιστική του δραστηριότητα, πραγματοποίησε τον τελευταίο καιρό τις εξής εκδηλώσεις:

1. Στις 10-3-2013 με την ευκαιρία της έναρξης του Τριωδίου και στην ταβέρνα “La Vatra της οικογένειας Πατσιαβούρα στην Κουμαριά οργάνωσε με επιτυχία και μεγάλο κέφι τον αποκριάτικό χορό του (με την συνοδεία της κομπανίας των χάλκινων των Ασαρτζήδων από την Γουμένισσα).

2. Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Βλάχων Νάουσας συμμετείχε στο αποκορύφωμα του Καρναβαλιού της Νάουσας την Κυριακή 17-3-2013. Συγκεκριμένα έλαβε μέρος μαζί με τον Σύλλογο Βλάχων Νάουσας και τον Σύλλογο Περιβολιωτών Ν. Ημαθίας στην παρέλαση στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση.

3. Το Σάββατο 23-3-2013 πραγματοποίησε εκδρομή στον Βόλο μετά από πρόσκληση του δραστήριου Συλλόγου Βλάχων Βόλου, όπου ξεναγήθηκε στην πόλη και ο χοροδιδάσκαλος του ΠΟΞ Γ. Τσιαμήτρος δίδαξε βλάχικους χορούς από το Βέρμιο στο σεμινάριο, που οργάνωσε με επιτυχία ο εν λόγω σύλλογος.

4. Στις 12-4-2013, ημέρα Παρασκευή το τμήμα γυναικών του Ομίλου οργάνωσε εκδρομή στον Κολινδρό Πιερίας. Πολλές γυναίκες και φίλες του χωριού παρακολούθησαν με ευλάβεια τους χαιρετισμούς στο Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου, μετά έγινε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του Κολινδρού και η ημέρα τελείωσε ευχάριστα με ένα απρόσμενο και αυθόρμητο γλέντι σε γνωστή ταβέρνα του χωριού.

Από τον ΠΟΞ

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ