ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ 3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΧΩΝ ΒΟΛΟΥ

6 Ιουνίου, 2013

Στις 23-3-2013 ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στον Βόλο, όπου φιλοξενήθηκε από τον δραστήριο σύλλογο Βλάχων Βόλου, περιηγήθηκε την πόλη και ταυτόχρονα ο χοροδιδάσκαλος του Ομίλου Τσιαμήτρος Γιάννης δίδαξε στο 3ο σεμινάριο (με βλάχικους χορούς από το Ημαθιώτικο Βέρμιο), που διοργάνωσε ο Σύλλογος Βλάχων Βόλου.DSC00347
Η επιτυχία της εκδήλωσης αυτής πιστοποιείται από τις επίσημες επιστολές, που έστειλε στον Όμιλο ο Σύλλογος Βλάχων Βόλου και που παρατίθενται παρακάτω αυτούσιες:

Α. Ημερομηνία: 24/3/2013 Αρ. Πρωτ. 008/2013 .
Προς τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολίβαδου (υπ΄όψιν Προέδρου Δ.Σ.)
DSC00378
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Πραγματικά αισθανόμαστε πιο πλούσιοι μετά τη γνωριμία μας με τον ζωντανό και ενεργό Σύλλογό σας. Θα πρέπει τελικά ο αρχικός στόχος κάθε Συλλόγου που ασχολείται με τη λαογραφία και την παράδοσή μας, να είναι η επαφή και γνωριμία με άλλους Συλλόγους, ώστε να επιτυγχάνεται η γόνιμη ανταλλαγή και η παραγωγική σύζευξη.
Τα μέλη και το Σ.Δ. του Συλλόγου σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την τιμή που μας επιφυλάξατε να έρθετε, πολυπληθής αποστολή, στην πόλη μας. Είμαστε ευτυχείς που τραγουδήσαμε και χορέψαμε μαζί σας. Ακόμα συζητάμε και θυμόμαστε την εξαιρετική Χρύσα με την εκπληκτική φωνή και σίγουρα δε θα μας ξεχάσει η ταβέρνα που φάγαμε, για το αστείρευτο κέφι μας.
Για εμάς η γνωριμία μας έχει βαρύνουσα αξία και δεσμευόμαστε ότι θα την συντηρήσουμε.
Τις θερμές μας ευχαριστίες στα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου σας.

Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σπύρος Τσιανάκας

Β. Ημερομηνία: 24/3/2013 Αρ. Πρωτ. 007/2013
Προς τον κ. Γιάννη Τσιαμήτρο,
Χοροδιδάσκαλο του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολίβαδου

Αγαπητέ Γιάννη.
Τα μέλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σε ευχαριστήσουμε ακόμη μία φορά για το εκπληκτικό σεμινάριο χορών των που μας επιφύλαξες.
Είναι γεγονός τελικά ότι οι χοροί μας, οι χοροί των βλαχόφωνων Ελλήνων, αποτελούν αντικείμενο όχι ιδιαίτερα γνωστό στον ευρύ κόσμο, όπως πολύ σωστά και εσύ επεσήμανες στην εισήγησή σου.
Αυτό μας επιφορτίζει με το χρέος να τους διδάξουμε σωστά και δι΄ αυτού του τρόπου να τους διαφυλάξουμε, κάνοντάς τους γνωστούς στον κόσμο που πραγματικά ενδιαφέρεται, αν κρίνει κανείς από την άκρως ικανοποιητική συμμετοχή.
Για εμάς οι γνώσεις, η κατάρτιση και η χορευτική σου δεινότητα θα είναι πάντα σε πρώτη ζήτηση και γνωρίζουμε ότι με χαρά θα υποστηρίξεις και μελλοντικές μας συναντήσεις, αφού ο πλούτος των χορών μας δεν εξαντλείται σε 3 ώρες αλλά και οι συμμετέχοντες ευχαρίστως θα επιθυμούσαν συνέχεια.
Το σίγουρο είναι ότι θα ανταποδώσουμε την επίσκεψη στο όμορφο Ξηρολίβαδο λίαν συντόμως, μετά τη ζεστή γνωριμία των μελών μας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σπύρος Τσιανάκας

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ