Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΞ

24 Ιανουαρίου, 2013

Με αφορμή την επανέναρξη των χειμερινών μαθημάτων χορού μετά την περίοδο των Εορτών, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου πραγματοποίησε την καθιερωμένη γιορτή της βασιλόπιττας.

Με μέριμνα και προσφορά των γυναικών του Ξηρολιβάδου και την ενίσχυση του Ζαχαροπλαστείου LIDO των αδελφών Κουτόβα, οργανώθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας χορού, ένα αυθόρμητο γλέντι στο οποίο προσήλθαν πολλοί Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι του χωριού, που συμμετέχουν στα δρώμενα του ΠΟΞ.

Την βασιλόπιττα του χορευτικού έκοψε ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Τσιαμήτρος.
Ο παράς της πίττας έτυχε στο κομμάτι της Μανής Τυφλίδου, η οποία παρέλαβε ως δώρο ένα ηχητικό CD με επιλεγμένα μουσικοχορευτικά κομμάτια παραδοσιακού γλεντιού που επιμελήθηκε ο Γιάννης Τσιαμήτρος.

Ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Απόστολος Τσαμήτρος απηύθυνε προς όλους τις καθιερωμένες ευχές για τον καινούργιο χρόνο και ανακοίνωσε τις προσεχείς δραστηριότητες που προγραμμάτισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ένα γνήσιο κυκλικό ξηρολιβαδιώτικο χορό στον οποίο συμμετείχαν όλοι τραγουδώντας τραγούδια του τόπου.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ