ΓΙΟΡΤΩΝ ΒΕΡΜΙΟΥ 2011- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

20 Σεπτεμβρίου, 2011

Σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ο.Ξ. έγινε λεπτομερής απολογισμός της διοργάνωσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2011» και ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:
Α. Όλες οι εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν για το διάστημα Ιουλίου- Αυγούστου, αλλά και ορισμένες ένθετες, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή Ξηρολιβαδιωτών και φίλων του χωριού. Κατά τις εκδηλώσεις αναδείχθηκε το λατρευτικό, ανθρωπιστικό, πνευματικό, συνεδριακό, κοινωνικό, μορφωτικό, φυσιολατρικό, λαογραφικό, αθλητικό, καλλιτεχνικό και εν γένει πολιτιστικό πρόσωπο του Ξηρολιβάδου.
Οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν περιέλαβαν συμμετοχές από την ευρύτερη περιφέρεια και είχαν ως σκοπό την διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή του μοναδικού κάλους φυσικού περιβάλλοντος και των παραδόσεων που συνδέονται με το όρος Βέρμιο και την ορεινή Ημαθία.
Β. Ο Π.Ο.Ξ. εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του πρός όλους όσους με προσωπική εργασία και προσφορά συμμετείχαν στις δραστηριότητες τις διοργάνωσης και ειδικότερα τις γυναίκες του χωριού.
Ολόθερμες ευχαριστίες εκφράζονται προς τους Πολιτιστικούς και λοιπούς Φορείς που συμμετείχαν στις δραστηριότητες καθώς και προς τους ομιλητές και εκπαιδευτικούς που αφιλοκερδώς κάλυψαν τον ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της διοργάνωσης.
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ευχαριστεί δημόσια όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης με ειδική αναφορά στούς: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ανώνυμο Χορηγό, Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι.Ν. ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ, Ροζαλία Τσιαμήτρου, Φωτούλα Κουτόβα, “ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ” Υιών Μιχάλη Πατσιαβούρα, “ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ- ΒΕΡΜΙΟ Ε.Π.Ε.” Κώστα Μπλατσιώτη, Ζαχαροπλαστείο “LIDO” Υιών Νικολάου Κουτόβα, «ΟΛΥΜΠΟΣ» Αντιπρόσωπου Ημαθίας Αλεξίου Δημήτριου, “ΠΟΤΑ” Αφών Μπιζέτα, “ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΝ” Ευριπίδη Ζαρκάδα, “ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΑΧΩΡΩΔΩΝ” Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, “ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ” Κώστα Χονδραντώνη, “ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ” Γιώργου Τροχόπουλου, “ΖΩΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ” Νικόλαου & Δημοσθένη Κουτόβα, Γιάννη Πειρουνάκη, Στέφανο Μαρολαχάκη και όλους όσους με την προσωπική τους συνεισφορά ενίσχυσαν οικονομικά την διοργάνωση.
Οι «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ» έχουν καθιερωθεί στην γενικότερη συνείδηση ως ένας μοναδικής αξίας θεσμός της Βέροιας και της ευρύτερης Περιφέρειας που αξίζει να υποστηριχθεί και αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Στην γενικότερη οικονομική κρίση και την κοινωνική αποδιοργάνωση που ισοπεδώνει θεσμούς και αξίες, οι «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ» αποτελούν ασφαλή νησίδα πολιτισμού που διαφυλάσσει και αναδεικνύει τις ανεκτίμητες παραδόσεις του τόπου και των ανθρώπων του.
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου προσκαλεί τους Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του χωριού στις επόμενες δραστηριότητές του και εύχεται προς όλους καλό Πολιτιστικό Χειμώνα.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ