Στιγμές μνήμης

4 Αυγούστου, 2008

Στιγμές μνήμης έζησαν την Κυριακή 3 Αυγούστου οι Ξηρολιβαδιώτες ,για τους προγόνους τους που έπεσαν υπέρ πατρίδος στους αγώνες του έθνους. Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε μετά την θεία λειτουργία της Κυριακής στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία του χωριού,με πλήθος κόσμου να συμμετέχει σε αυτή. Στη συνέχεια οι πιστοί και συγγενείς των πεσόντων οδηγήθηκαν στο Ηρώον του χωριού.

Με την παρουσία των τίμησαν την εκδήλωση μνήμης ο βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, η Νομαρχιακή σύμβουλος Αρχοντάκη Βέτα , από την Δημαρχία Βέροιας ο Αντιδήμαρχος Δ.Δ. Μηλιόπουλος Στυλιανός ,ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μαυροκεφαλίδης Νίκος ,ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Τσιάρας Αντώνιος , ο δημοτικός σύμβουλος και προηγούμενος πρόεδρος του Π.Ο.Ξ. Τσιαμήτρος Νικόλαος, από την Αστυνομική Δνση Ημαθίας ο Διοικητής Αστυνομικής Διοίκησης Τμηματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γεωργιανών Μιχαλάκης Εμμανουήλ , ο Σύλλογος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Ν.Ημαθίας με τον πρόεδρο του Κυριακίδη Λάμπρο και άλλα εννέα μέλη του συλλόγου και ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας με τον πρόεδρο του Γεωργίου Δημήτριο . Την διοργάνωση ανέλαβε στο χώρο του μνημείου ο Πολ. Όμιλος Ξηρολιβάδου.

Ομιλία για το γεγονός έγινε από τον πρόεδρο του Π.Ο.Ξ. Βασιάδη Αναστάσιο και τον πρόεδρο της Εθν. Αντίστασης Κυριακίδη Λάμπρο. Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων , προσκλητήριο πεσόντων και εψάλει ο εθνικός ύμνος από τα χείλη των μικρών παιδιών που παραβρίσκονταν εκεί με την φροντίδα του ομίλου.

Μετά το τέλος της τελετής παρατέθηκε δεξίωση στο πολιτιστικό κέντρο για όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Στη μνήμη των συγγενών τους αντί στεφάνου κατέθεσαν στον Π.Ο.Ξ. χρηματικό ποσό οι Δημούλας Δημήτριος, Γεωργίου Νίκος, Τσουμίτα Μαρία και Τσακτάνης Στέργιος ή Γκίζας.

Από τον Π.Ο.Ξ.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ