Ο ΠΟΞ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

28 Μαΐου, 2011

Τηρώντας την παράδοση των πολιτιστικών ανταλλαγών που ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου έχει καθιερώσει, έλαβε μέρος στην διοργάνωση ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ που πραγματοποίησε ο Μορφωτικος και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης στις 20, 21 και 22 Μαϊου.

Η διοργάνωση υπήρξε μιά εξαιρετική ιδέα που συνέλαβαν και υλοποίησαν με μεράκι και πολύ μεγάλη επιτυχία οι άνθρωποι του πολιτισμού και της παράδοσης της Χαλκηδόνας. Κίνητρο για τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ υπήρξε η κοινή διαπίστωση οτι «τα τελευταία χρονια, μικροί και μεγάλοι σταματήσαν να ονειρευόνται και να ταξιδεύουν με την φαντασία τους».
Επι τρία συνεχόμενα 24ωρα χωρίς διακοπή, στην ειδικά διαμορφωμένη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Χαλκηδόνας, ενώπιον ενός καθηλωμένου και συνεχώς ανανεούμενου κοινού όλων των ηλικιών, με συνεχή και αδιάκοπτη ραδιοφωνική και διαδικτυακή κάλυψη, ενθουσιώδης αφηγητές εναλλάσονταν στα μικρόφωνα και ταξίδευαν τους ακροατές στους μαγικούς κόσμους του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου παραμυθιού. Παράλληλα στους ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου, το φανταστικό ταξίδι εμπλουτίζονταν με πολύ μουσική,τραγούδι, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.
Τη Αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου υποδέχτηκαν θερμά στο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλκηδόνας εκπρόσωποι της Διοίκησης του Συλλόγου και πολυάριθμοι μικροί και μεγάλοι που δραστηριοποιούνταν εκείνη την ώρα στον χώρο.
Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας Πασχάλης Μπουτζόπουλος με σύντομη προσφώνηση καλωσόρισε τους Ξηρολιβαδιώτες ευχαριστώντας τους για την παρουσία και συμμετοχή τους. Στην συνέχεια τους ενημέρωσε για το ιστορικό και τις δραστηριότητες του Συλλόγου του. Ο Γεν.Γραμματέας Κώστας Σάνδρας προχώρησε σε ενημέρωση για την διοργάνωση του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ενώ ο παρευρεθείς παλαιότερος Πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Σάνδρας, αναφέρθηκε στην ιστορία της Χαλκηδόνας.
Ανάλογη ενημέρωση για τις δραστηριότητες του ΠΟΞ και την ιστορία του Ξηρολιβάδου έγινε από τον Πρόεδρο του ΠΟΞ Τάσο Βασιάδη, τον Αντιπρόεδρο Τάσο Τυφλίδη και τη Γεν. Γραμματέα Τασούλα Κόγια.
Η υποδοχή συμπληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου και στους υπόλοιπους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Χαλκηδόνας.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συμμετοχή στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ και αφηγήσεις παραμυθιών από την ξηρολιβαδιώτικη και ευρύτερη τοπική παράδοση.
Απο τα προεδρεία των δύο Πολιτιστικών Φορέων συμφωνήθηκε η αμφίδρομη συνέχιση των πολιτιστικών ανταλλαγών στις προσεχείς θερινές διοργανώσεις στο Ξηρολίβαδο και την Χαλκηδόνα.

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ