Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

26 Απριλίου, 2011

Η γλυκειά βραδιά, το μυρωμένο ανοιξιάτικο αεράκι και ο αστροπληθής ξηρολιβαδιώτικος ουρανός, αποζημίωσαν πλήρως τους Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του χωριού που ανέβηκαν στο Βέρμιο και γέμισαν ολόκληρο τον χώρο μπροστά από την εκκλησιά του Αγίου Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο, για να ακούσουν το Αναστάσιμο Μήνυμα.
Το «Δεύτε Λάβετε Φως» έδωσε την αφορμή ώστε ολόκληρος ο νυκτερινός χώρος να αποτελέσει προέκταση του έναστρου ουρανού με τις αμέτρητες αναμμένες αναστάσιμες λαμπάδες. Τα χαρούμενα πρόσωπα των πιστών άκουγαν τα λόγια του Ευγγελίου και περίμεναν την χαρμόσυνη είδηση.
Στην ώρα του συνεπής ο παπα Αντώνης Καρανάσιος ανέκραξε με στεντόρεια την φωνή «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών…». Ολόκληρο το πλήθος των πιστών συνόδευσε τον Ιερέα ψάλοντας τον Αναστάσιμο Ύμνο ενώ ο ουρανός και το ορεινό τοπίο καταυγάζονταν από τα θεαματικά πυροτεχνήματα που έριχναν οι νέοι του χωριού. Οι ασπασμοί της Αγάπης και τα τσουγκρίσματα των αυγών συμπλήρωσαν την Χαρά της Ανάστασης ενώ μετά την Απόλυση όλοι οι πιστοί έσπευσαν να μεταφέρουν το Άγιο Φώς και την Ευλογία της Ανάστασης Του Κυρίου στις οικίες τους.
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ευχαριστεί την Ιερά Μητρόπολη, τον πατέρα Αντώνιο Καρανάσιο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Προφήτη Ηλία Ξηρολιβάδου που έδωσαν την χαρά μιά ακόμη παραδοσιακής Ανάστασης στο αγαπημένο μας χωριό. Εύχεται δε ολόψυχα σε όλους «Χρόνια Πολλά και του χρόνου πάλι μαζί»

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ