ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΛΑΤΟΜΕΙΟ

13 Αυγούστου, 2010

Η Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Ξηρολιβάδου που συνήλθε στις 11 Αυγούστου 2010, αφού ενημερώθηκε πλήρως για την εξέλιξη του επίμαχου ζητήματος της απειλούμενης εγκατάστασης του υπερλατομείου της ΟΜΥΑ στην δασοκαλυμμένη περιοχή του Ξηρολιβάδου, ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ τα ακόλουθα:
1. Επισημαίνει την κρισιμότητα του ζητήματος εν όψει της εκδίκασης από το ΣτΕ, της προσφυγής που άσκησε ο Δήμος Βέροιας με τους πρόσθετους λόγους που επισύναψε ο ΠΟΞ, προκειμένου να ακυρωθεί η ΚΥΑ, δια της οποίας ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση του υπερλατομείου στο Ξηρολίβαδο.
2. Ζητά επιτακτικά από την κυβέρνηση την ΑΜΕΣΗ ανάκληση της ΚΥΑ δια της οποίας εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία απέρριψαν συνολικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, ενώ αρνητική θέση εξέφρασαν δημοσίως οι Βουλευτές Ημαθίας, τα Τοπικά Συμβούλια, οι Κομματικές Οργανώσεις, οι Τοπικοί Φορείς και σύσσωμη η κοινωνία.
3. Εν όψει των επικείμενων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, θέτει προ των ευθυνών τους, ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές και ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους για την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, από τους οποίους ζητά να λάβουν δυναμικά θέση κατά της εγκατάστασης του υπερλατομείου και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την ΑΜΕΣΗ ανάκληση της διαβόητης ΚΥΑ.

Η Γ.Σ. του Π.Ο.Ξ

Comments are closed.

Το παρόν συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΓΤΠΕ